Search AZ Awards ...
Awards By Category

Recalling the tobacco barns and covered bridges of New England, this handsome rowing centre on the Charles River is clad in composite wood-resin panels and louvres rendered in subtly varying geometric cuts. They are operable by simple chain pulls to control light and ventilation gain; the mechanism also syncs with the geothermal heating and cooling system to make the boathouse an efficient, comfortable year-round facility. A second, smaller pavilion is clad in glass shingles. aw‑arch.com

Community Rowing Boathouse

Explore more Award Winners

2019
Winner + People’s ChoiceBuildings Over 1,000SqM
Location
Helsinki, Finland
Firm
ALA Architects, Helsinki, Finland
2016
Award of MeritBuildings Over 1,000SqM
Location
Stanford, U.S.
Firm
ZGF Architects, U.S.
2016
Award of MeritBuildings Over 1,000SqM
Location
Shanghai, China
Firm
and Research Office, China