Search AZ Awards ...
Awards By Category
WeWork Weihai Lu China Flagship

Given a century-old brick atrium in which to build a 5,500-square-metre co-working space, Linehouse opted for a festive theme that dynamically contrasts with the industrial surroundings. A reception desk in heritage wood exemplifies the transition from old to new; from here, an ivy-green staircase meanders up three levels, while a brass scaffolding (with counters, shelves and mirrors mounted atop a pastel-striped terrazzo platform) frames the main floor. The pièce de résistance is a custom lighting installation that fills the cavernous three-storey space: Pink and grey cables attached to bronze rings dangle globe pendants – heavy materials that create a criss-crossing effect of surprising lightness.

Project: WeWork Weihai Lu China Flagship Location: Shanghai, China Firm: Linehouse, China

Team: Briar Hickling and Alex Mok with Cherng Yu Chen, Evelyn Chiu and Zhao Yun

WeWork Weihai Lu China Flagship

Explore more Award Winners

2015
Award of MeritCommercial and Institutional
Location
Ithica, USA
Firm
Levenbetts
2014
People’s ChoiceCommercial and Institutional
Location
Mumbai, India
Firm
Sanjay Puri Architects, Mumbai
2017
People’s ChoiceCommercial and Institutional
Location
Location: Eindhoven, Netherlands
Firm
Maurice Mentjens, Netherlands